Program 2009

Smiley:Days 2009 var en stor succes og indeholdte masser af musik, dans og fællesskab

Sandholm - afholdt den 8. juni 2009 kl.15-18

På center Sandholm spillede et steel-band fra Allerød Musikskole. Samtidig havde vores medbragte ansigtsmaler travlt med at male sommerfulge-, løve- og klovnemotiver på de mindste børn. Efter bandet havde spillet tog vores erfarne workshopleder Jane Okine over og lavede ‘Stomp’-workshop med børn i alderen 2-10 år. Samtidig gik mavedanseren Hannah i gang med at vise de lidt ældre piger og deres mødre, hvordan man danser mavedans. For mange af pigerne ligger disse rytmer dybt i deres traditioner og kultur, så Hannah fik kamp til stregen. Der blev danset mavedans i 2 timer og flere og flere voksne kvinder kom til. Alt i alt var der mere end 30 piger/kvinder forbi danselokalet. Som afslutning på arrangementet serverede Smiley:Days, i samarbejde med Røde Kors, snacks og sodavand for de deltagende børn og deres forældre. I alt deltog ca. 50 personer.

Avnstrup - afholdt den 9. juni 2009 kl.17-20

På Center Avnstrup blev vi desværre nødt til at aflyse open air scenen på grund af silende regn. I stedet rykkede arrangementet indefor i en stor sal, hvor der var plads til at lege og spille. Målgruppen på Center Avnstrup var primært børn i alderen 2-10 år, og der var derfor arrangeret musikalske worhshops og sanglege for børnene. Disse blev afholdt af to undervisere fra Lejre Musikskole. Samtidig kunne børnene blive ansigtsmalet. Efterfølgende afholdte Jane Okine ‘Stomp’-workshop, der fik salen til at runge af rytmer fra kosteskafte, plastiktønder, rissække og gamle plastikflasker fyldt med ris. På trods af regnen blev der tændt op i grillen, og arrangementet blev afsluttet med fællesspisning af hotdogs. I alt deltog ca. 20 børn.

Gribskov - afholdt den 10. juni 2009 kl.15-18

På center Gribskov bor de uledsagede børn, som primært er unge drenge i alderen 13-18 år. Ud over beboerne fra Gribskov deltog også ca. 20 drenge fra center Sjælsmark.
Arrangementet startede med en koncert spillet af et steel band fra Gribskov Musikskole. Efter koncerten kunne de unge deltage i to forskellige musikalske workshops. I “klublokalet” stillede Gribskov Musikskole trommer og andre rytmiske instrumenter til rådighed, og denne workshop udviklede sig hurtigt til et inferno af rytmer fra forskellige kulturer. Drengene dansede kædedans og lærte eleverne fra Gribskov Musikskole at danse deres dans. Imens blev der afholdt en lidt mere rolig workshop i et andet lokale. Her underviste eleverne fra Gribskov Musikskole i blokfløjte, blæseinstrumenter og cello.
Programmet blev afsluttet med at 5 kvinder fra Ninna Holbeks dansestudie dansede mavedans for de deltagende. Dette var et stort hit, og der blev klappet og fotograferet. Efterfølgende var der fællesspisning med grillede hotdogs. I alt deltog ca.80 unge.

Kongelunden -afholdt den 12.juni 2009 kl.14-17
Også på Center Kongelunden måtte open air scenen aflyses på grund af regn. Arrangementet blev i stedet rykket indenfor i klublokalerne, hvor der blev opstillet musikanlæg til dagens koncert og workshop. På Center Kongelunden deltog en musiklærer samt 10 elever fra Dragør Musikskole. Inden workshoppen gik i gang fik musikskoleeleverne en rundvisning på centret. Derefter startede der en workshop for centrets mindste børn i alderen 2-6 år, der lærte forskellige rytmer på forskellige instrumenter. Samtidig kunne de blive ansigtsmalet. Efterfølgende fik de lidt større børn mulighed for at deltage i workshoppen. Afslutningsvis blev der afholdt en lille koncert af musikskoleeleverne og børnene fra Kongelunden. Forældre til begge grupper af børn var kommet for at kigge på, og Smiley:Days serverede snacks og drikkevarer. I alt deltog ca. 25 børn i arrangementet.

Add Your Comment